home
Stichting Kuria
Markant
Schorer Buddyzorg
De Amsterdamse Vriendendiensten
De Regenbooggroep
Vrijwilligersacademie Amsterdam
Vijf samenwerkende Amsterdamse vrijwilligersorganisaties zetten zich samen met hun vrijwilligers allemaal in voor chronisch zieken, mensen met psychiatrische klachten, dak- en thuislozen, zieke verslaafden en gehandicapten. Deze vrijwilligers, buddy's en maatjes, hebben regelmatig één-op-één contact met een cliënt die door ziekte in een sociaal isolement dreigt te raken.

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, naar enthousiaste mensen die voor een paar uur per week willen optrekken met één van onze cliënten en die het leven van hen nog een beetje meer de moeite waard kunnen maken.

Wil jij boeiend en dankbaar vrijwilligerswerk doen in Amsterdam, maar weet je nog niet voor wie of wat? Neem dan eens een kijkje op onze websites. Wie weet zit er iets tussen dat precies bij je past. We maken graag kennis met je! Klik op de logo's voor meer informatie.
VRIJWILLIGER WORDEN? DOEN!

DE REGENBOOG GROEP

Buddyzorg voor sociaal geïsoleerde druggebruikers en daklozen, o.a. met ernstige, chronische ziekte.

[www.deregenboog.org]
VRIJWILLIGER WORDEN? DOEN!

DE AMSTERDAMSE VRIENDENDIENSTEN

Sociale steun voor mensen met psychiatrische klachten en voor dak- en thuislozen.

[www.vriendendiensten.nl]
VRIJWILLIGER WORDEN? DOEN!

SCHORER BUDDYZORG

Buddyzorg voor homo's en lesbo's met hiv/aids en voor chronisch zieken en ouderen uit die doelgroep.

[www.schorer.nl]
VRIJWILLIGER WORDEN? DOEN!

MARKANT

Ondersteuning en vervanging van mantelzorgers van chronisch en terminaal zieken, dementerenden en kinderen met een handicap.

[www.markant.org]
VRIJWILLIGER WORDEN? DOEN!

STICHTING KURIA

Buddyzorg voor mensen met een levensbedreigende ziekte vanuit christelijke bewogenheid.

[www.kuria.nl]
VRIJWILLIGER WORDEN? DOEN!

VRIJWILLIGERSACADEMIE AMSTERDAM

De Vrijwilligersacademie Amsterdam is een initiatief van de convenantpartners Amsterdamse Vriendendiensten, De Regenboog Groep, Markant, Schorer, en Stichting Kuria en wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. Het scholingsaanbod bestaat zowel uit open als besloten bijeenkomsten en varieert van een oriëntatie op vrijwilligerswerk en een basistraining tot specifieke themabijeenkomsten en nascholing. Kijk voor meer informatie op

[www.vrijwilligersacademie.net]